koeltechniekers bij co2 koeling

Klant aan het woord: “Voor onze nieuwe koelinstallatie waren duurzaamheid en milieuvriendelijkheid de belangrijkste factoren.”

De steeds strengere wetgeving omtrent koelmiddelen zet meer en meer bedrijven aan tot het zoeken naar milieuvriendelijke en duurzame alternatieven voor hun industriële koelinstallatie. Natuurlijke koelmiddelen winnen hierbij aan populariteit omdat deze hieraan het best beantwoorden. 

koeltechniekers bij co2 koeling
Bart (servicecoördinator) en Glen (projectcoördinator) van Keysers Koeltechniek bij de nieuwe CO2 chiller van Surface Treatment.

Nood aan extra koelcapaciteit 

Surface Treatment te Turnhout, gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling van aluminium, stond aan de aanvang van een productie-uitbreiding. Bij het aanbrengen van slijtvaste lagen op aluminium, gebeurt het hard anodiseren op temperaturen tussen de 0°C en 4°C. Dit proces vraagt een enorme koelcapaciteit.

Om deze uitbreiding te kunnen realiseren en tegelijkertijd de veilige werkomgeving van hun werknemers te blijven garanderen was een extra industriële koelinstallatie noodzakelijk. Keysers Koeltechniek ging mee op zoek naar de geschikte oplossing afgestemd op de noden en wensen van het bedrijf.

Een investering met oog op de toekomst

Surface Treatment, ging op zoek naar een milieuvriendelijke en futureproof koelinstallatie als uitbreiding op hun huidige koelinstallatie. Zo werd er uiteindelijk gekozen voor een CO2 koelinstallatie, een koelsysteem met natuurlijk koudemiddel. Deze optie is een zeer slimme keuze en een waardig alternatief aangezien dit natuurlijke koudemiddel in de toekomst steeds als veilig voor het milieu zal worden beschouwd. 

Milieuvriendelijkheid op lange termijn die hiermee gepaard gaat was voor ons de belangrijkste factor bij de aankoop van een nieuwe koelinstallatie. We merken dat de milieuwetgeving in koeltechniek steeds strenger wordt, daarom wilden we graag investeren in een duurzame koeloplossing die niet zal worden afgestraft in de toekomst.” aldus het management van Surface Treatment. 

Expertise bij het maken van de juiste keuze

Wij zijn natuurlijk geen koeling experten. Hierdoor zijn we zeer afhankelijk van de informatie die men ons geeft. Een betrouwbare partner die je kan begeleiden bij het maken van de juiste keuze, is hierbij een must. Er waren heel wat verschillende mogelijkheden maar de ene al wat geschikter voor ons dan de ander. Bovendien evolueert de markt van koeltechnieken aan een zeer snel tempo. We vroegen bij verschillende bedrijven offertes aan maar merkten al gauw dat er nog maar weinig bedrijven expertise hadden in natuurlijke koudemiddelen en CO2 koelinstallaties. Bij Keysers Koeltechniek zijn ze steeds zeer goed opgeleid om met de nieuwste innovaties binnen koeltechnieken aan de slag te gaan. Daarom kozen we ook voor dit project weer voor Keysers Koeltechniek.” 

Het belang van sterke after sale service

Ondertussen zijn we reeds 37 jaar klant bij Keysers Koeltechniek. De communicatie verloopt zeer vlot en transparant. De snelle reactietijd vinden wij een groot voordeel. Als een machine zou uitvallen moeten we snel geholpen kunnen worden aangezien dit grote gevolgen kan hebben voor onze productie. We hechten dan ook veel belang aan een goede after sale service. Daarnaast zijn ze zeer flexibel bij Keysers Koeltechniek. De beschikbare ruimte in onze machinekamer was eerder beperkt maar ook maatwerk was geen enkel probleem. Bovendien moest de nieuwe machine compatibel zijn met onze 2 bestaande koelinstallaties.Ook hier werd rekening mee gehouden.

De voordelen van een CO2 koelinstallatie 

Een CO2 koelinstallatie is een oplossing die veiligheid en zekerheid voor de toekomst biedt. Het is een zeer duurzame en slimme investering. Geen onbelangrijke factor met de steeds strengere milieuwetgeving. Maar deze koeloplossing heeft niet alleen voordelen voor het milieu. Ook de veiligheid van werknemers kan beter gegarandeerd worden door dit niet-ontvlambaar koudemiddel. Bovendien is deze machine een pak zuiniger dan oudere modellen. Zo bespaar je ook nog eens op je energiefactuur. Win-win!   

Ook op zoek naar een duurzame en energiezuinige koeloplossing? Contacteer Keysers Koeltechniek en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf.    Tags: No tags

    Comments are closed.