industriele koelinstallatie

Energiebesparing dankzij efficiënte optimalisaties van industriële & commerciële koelinstallatie(s).

Wil je de energiekosten drukken maar is er geen budget voor een volledig nieuwe koelinstallatie? Heb je juist geïnvesteerd in een nieuwe installatie maar vraag je je af of er meer energiebesparing mogelijk is? Moet je nog enkele jaren verder met je huidige (verouderde) installatie maar vraag je je af of er toch mogelijkheden zijn tot besparing? Keysers Koeltechniek doet een grondige audit van jouw koelinstallatie(s) en zorgt voor de nodige optimalisaties.

industriele koelinstallatie

Vlot de winter in

We zien dat heel wat bedrijven hun koelinstallatie(s) wel in orde brengen voor de zomer maar dit niet doen voor ze de winter ingaan. Toch is een dergelijk onderhoud ook hier erg op zijn plaats. Zeker als je, met de huidige energietarieven, wil dat je koelinstallaties zo efficiënt en zuinig mogelijk werken. 

Kleine ingrepen kunnen vaak toch grote besparingen teweegbrengen. Is de temperatuur aangepast aan de producten die erin staan? Kunnen we gebruik maken van frequentieregelingen of weersafhankelijke sturing om niet onnodig in maximaal verbruik te blijven werken? 

Als alle componenten van je installaties perfect op elkaar zijn afgestemd bespaar je bovendien niet alleen op energie maar wordt ook de levensduur van je gehele installatie aanzienlijk verlengd. Een andere kost die je dus kan uitsparen. 

Besparen op energiekosten

Keysers Koeltechniek denkt steeds mee over wat écht noodzakelijk is voor klanten. Ons advies gaat dus niet altijd over het aanschaffen van een volledig nieuwe installatie. Natuurlijk zijn onze eigen installaties zoals onze CO2-koelingen erg gericht op efficiëntie maar ook voor verouderde installaties die origineel niet van Keysers Koeltechniek zijn denken onze experten actief mee. We bekijken samen welke mogelijkheden er zijn om meer uit je koelinstallaties te halen en voeren vervolgens de nodige optimalisaties uit.

Recupereren van warmte

Heel wat bedrijven denken dat ze over een CO2 koeling moeten beschikken om aan warmterecuperatie te doen maar niets is minder waar. Vanaf x-aantal vermogen van je koelinstallatie is het sowieso interessant om warmte te recupereren. We zien dat opgewekte warme lucht maar al te vaak buiten wordt geblazen terwijl men deze juist perfect kan recupereren en benutten. Ook hier kan dus door middel van verschillende kleine ingrepen heel wat bespaard worden. Soms is een stuk bijbouwen de beste oplossing. In dit geval zorgt Keysers Koeltechniek ervoor dat men hier zo weinig mogelijk ongemak van ondervindt en minimale tot geen stilstand van de installaties plaatsvindt.

Besparen op onderhoudskosten 

We zien vaak nog heel wat bedrijven die proberen te besparen op onderhoud en dus enkel actie ondernemen wanneer er problemen of defecten zijn. Jammergenoeg zijn de kosten bij een defect vaak vele malen hoger dan de onderhoudskost die defecten mogelijks kan voorkomen. Tijdig de nodige controles en nazichten uitvoeren is dus een belangrijke eerste stap in besparingen.

Met een uitgebreide audit van de gehele installatie kan Keysers Koeltechniek perfect opsporen waar er nog opportuniteiten tot besparing onbenut blijven en ervoor zorgen dat jouw koelinstallatie oud of nieuw, zo efficiënt en zuinig mogelijk werkt. 

Benieuwd welke zaken jouw koelinstallatie nóg efficiënter en zuiniger kunnen maken? Contacteer Keysers Koeltechniek voor een vrijblijvend gesprek.    Tags: No tags

    Comments are closed.