industriële koeling op CO2

Industriële koeling op natuurlijke koudemiddelen ook haalbare kaart voor kleine zelfstandigen.

Selecta Belgium, leverancier van innovatieve voeding- en drankoplossingen, ging wegens uitbreiding van het productgamma op zoek naar een nieuwe koelinstallatie. De nieuwe koelcel moest een oplossing bieden op lange termijn met de mogelijkheid tot verdere uitbreiding maar moest ook voldoen aan de strenge F-gassen wetgeving die steeds meer koelmiddelen verbiedt. Selecta koos uiteindelijk Keysers Koeltechniek als partner voor dit project.

Natuurlijke koelmiddelen, de nieuwe norm?

De wetgeving rond koelinstallaties en meerbepaald de koelmiddelen die hierbij gebruikt worden, wordt steeds strenger. In de toekomst zullen nieuwe koelinstallaties steeds vaker op natuurlijke koudemiddelen moeten draaien. Deze zijn namelijk een pak milieuvriendelijker maar ook veiliger met betrekking tot brandbaarheid en ontvlambaarheid. Daarom gaan steeds meer bedrijven alvast op zoek naar natuurlijke alternatieven die een langetermijnoplossing bieden. 

Zo ging ook Selecta Belgium op zoek naar een nieuwe koelcel voor de uitbreiding van hun productgamma. Keysers Koeltechniek bekeek de verschillende mogelijkheden, rekening houdende met de beschikbare plaats, het budget en duurzaamheid. Uiteindelijk was de meest voor de hand liggende keuze voor dit project een koelcel op natuurlijk koudemiddel CO2. 

Budgetvriendelijke oplossing

We horen vaak dat men denkt dat koelinstallaties op natuurlijke koudemiddelen onbetaalbaar zijn maar niets is minder waar. Een CO2 koeling is zelfs voor kleine zelfstandigen een haalbare kaart. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden in de samenstelling van koelinstallaties waardoor dit best betaalbaar kan. In kleinere toepassingen bijvoorbeeld met één buitengroep en één koeling. Er zijn steeds heel wat aanpassingen op maat mogelijk. 

De aankoopkost is vaak wel iets hoger dan bij klassieke koelingen maar de TCO ligt wel een stuk lager, aangezien je op termijn heel wat onnodige kosten kan besparen. Het blijft dus een interessante investering, ook voor kleine zelfstandigen. Geen dure onderhoudsfacturen meer of verplichte jaarlijkse lektesten. Bovendien zorgt deze toekomstgerichte en vooral energiezuinige toptechnologie (standaard frequentieregeling, EC ventilatie,…) ook voor een daling van je energiefactuur. De opstelling van de installatie bij Selecta Belgium is ideaal, het grote magazijn zorgt voor een aangename binnentemperatuur waardoor de installatie ook energiezuinig is. Keysers Koeltechniek streeft steeds naar de energetische optimalisatie van koelsystemen. 

Totaaloplossing

Bij de koelingen op CO2 is het onderhoud en dan vooral het herstellen van defecten minimaal. Echter is een onderhoud nu en dan, ook wanneer er niets mis is, een slimme zet om het rendement van je koelinstallatie te behouden en de levensduur te verlengen. De experten van Keysers zorgen voor het totaal pakket. Dus ook de service na aankoop zonder onverwachte hoge facturen. 

Daarom is Keysers Koeltechniek de ideale partner voor jouw industriële koelingen. We zorgen steeds voor een totale ontzorging. Van adviseren tot installeren maar ook onderhouden, herstellen en monitoren. We gaan steeds op zoek naar de koeloplossing die het beste aansluit aan jouw noden. 

Ook interesse in een koelinstallatie die volledig klaar is voor de toekomst? Contacteer Keysers Koeltechniek en onze experten bekijken samen met jou de mogelijkheden.    Tags: No tags

    Comments are closed.