Timothy Boehlen en Quinten Snoeckx

Jong technisch talent bij Keysers Koeltechniek

Stagiair Quinten stapt vol enthousiasme de uitdagende wereld van koeltechnieken binnen

Timothy Boehlen en Quinten Snoeckx
Timothy Boehlen - bestuurder bij Keysers Koeltechniek (links) en Quinten Snoeckx - Koeltechnieker bij Keysers Koeltechniek (rechts)

Wat maakt werken als koeltechnieker zo aantrekkelijk? Het is dé vraag die gesteld wordt aan alle nieuwe werknemers bij Keysers Koeltechniek.
Voor Quinten, net afgestudeerd als koeltechnieker aan het PT02 in Turnhout, is het antwoord alvast duidelijk: “Het is een zeer afwisselende en uitdagende omgeving. Bij Keysers Koeltechniek krijg je bovendien veel opleidingskansen om snel te groeien in de job en je skillset als koeltechnieker uit te breiden.”

 

De dagelijkse uitdagingen van een koeltechnieker

Quinten begon bij Keysers Koeltechniek als stagiair en trad begin juli officieel in dienst als vaste koeltechnieker.

Waarom de keuze voor Keysers Koeltechniek? “Om je snel te kunnen ontplooien als technieker en alle facetten van verschillende koelingen te leren kennen, is er geen betere werkplek.”, vertelt Quinten.

Een koeltechnieker bij Keysers Koeltechniek moet inderdaad van vele markten thuis zijn. Hij kan ingezet worden bij de installatie en herstelling van koelcentrales, koelcellen en koeltogen tot warmtepompen. 

Bovendien kan het gaan om kleine maar ook zeer grote koelinstallaties, want Keysers Koeltechniek doet de plaatsing en het onderhoud van zowel industriële, commerciële als residentiële koeling. Een koeltechnieker moet met evenveel gemak omgaan met enorme vriescellen als private koelkamers.

Voor Quinten gaat het verhaal nog verder. Hij is zeer gemotiveerd om ook de software en sturing achter de installaties te leren kennen. Koeling software installeren, instellen en vervolgens via monitoring programma’s problemen opsporen. Het hoort allemaal bij de wereld van de moderne koeltechnieker.

 

Alles over koeltechnieken leren van experts in het vak

Om Quinten zo snel mogelijk klaar te stomen als volwaardige koeltechnieker binnen het Keysers Koeltechniek-team, staan er nu enkele maanden van interne opleidingen en dubbellopen met ervaren collega’s op het programma.

Om te beginnen gaat Quinten mee de baan op met een service- en onderhoudsteam. Op die manier kan hij op korte termijn veel ervaring opdoen met verschillende installaties en klanten. Quinten zelf hoopt om zo snel mogelijk uit te groeien tot een volwaardige service technieker die overal zijn mannetje kan staan.

     Beschik jij over een technische achtergrond in koeltechnieken, industriële elektronica, meet- en regeltechniek, compressoren of sanitair? Ben je bovendien gemotiveerd om te blijven bijleren en steeds weer uitgedaagd te worden? Dan hebben we misschien de perfecte job voor jou. Neem zeker eens een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort voor een verkennend gesprek!

    Comments are closed.